1 dzień - dla grup zorganizowanych:

  • Pobyt w Opactwie Rudy oraz warsztaty kulinarne dedykowane grupom zorganizowanym (max 50 osób),.
  • Spotkania szkoleniowe trwaj około 3 godzin i połączone są z wykładem o kulinarnych tradycjach cysterskich oraz rodziny książąt Von Ratibor, która zamieszkiwała w pałacu rudzkim przez ponad 100 lat, aż do roku 1945 .
  • Praca w trakcie warsztatów będzie się odbywała w grupie umożliwiającej nabycie odpowiednich nawyków oraz pewnego poziomu wiedzy w celu zaszczepienia zachowań praktykowanych przez wybitnych szefów kuchni.

Program:

  • 13.00 przyjazd do Opactwa Rudy -uroczyste przyjęcie gości
  • 13.30-15.00 obiad połączony z degustacją win regionalnych dania serwuje Chef de Cuisine
  • 15.15-16.15 zwiedzanie z przewodnikiem muzeum w Starym Opactwie Rudy.
  • 16.30-19.30 warsztaty kulinarne prowadzą Chef de Cuisine Restauracji Cysterkiej .
  • 20.00-22.00 uroczysta kolacja z muzyką, opowieści anegdoty po naszemu czyli po śląsku.

Koszty pobytu 180,00 pln /osoba

3 dni

Dzień pierwszy :

  • 12.00-13.00 przyjazd – zakwaterowanie w domu pielgrzyma „Opactwa Rudy”.
  • 13.00-14.30 uroczyste przyjęcie gości oraz spotkanie i prezentacja historii winiarstwa w regionie - degustacja win.
  • 15.00-16.00 obiad restauracja Cysterska w Starym Opactwie- dania poleca Chef de Cuisine kuchnia regionalna dania alacart .
  • 16.00-16.45 Ogród zielny wokół nas -czyli zioła i przyprawy w zasięgu ręki -dydaktyczny spacer po parku wokół Opactwa.
  • 17.00-19.30 warsztaty kulinarne” Cysterskie specjały z elementami kuchni fusion ” prowadzący uznany mistrz kulinarny Chef de Cuisine Restauracji Cysterskiej.
  • 20.00 uroczysta kolacja z muzyką nastrojową opowieści anegdoty po naszemu czyli po śląsku.

Dzień drugi:

  • 9.00-9.45 śniadanie
  • 10.00-11.30 zwiedzanie Opactwa i Bazyliki w Rudach.
  • 11.35-12.00 słodkie desery i aromatyczna kawa w restauracji Cysterskiej
  • 12.30-14.30 warsztaty kulinarne zaskocz gości wspaniałym deserem i niebanalną kawą.
    Techniki i sekrety mistrzów cukierniczych przygotowanie wyjątkowych deserów na uroczystości rodzinne „Lava cace magia płynnej czekolady”-prowadzący warsztaty Confiseur Restauracji Cysterskiej.
  • 15.00-16.00 obiad restauracja Cysterska w Starym Opactwie zaprasza. Łączymy regiony dania rodem z Górnego i Dolnego Śląska.
  • 16.30-18.00 czas wolny.
  • 18.30-23.00 zabawa jak za dawnych czasów prowadzi DJ miejsce „Tawerna Cysterska” w Opactwie.

Dzień trzeci:

  • 9.00 śniadanie.
  • 10.00-11.00 podsumowanie warsztatów wręczenie pamiątkowych okazjonalnych certyfikatów kursu kulinarnego wraz z fartuchem Chef de Cuisine Restauracji Cysterskiej.
  • 12.30-14.00 Uroczysty obiad oraz koncert muzyczny w sali książęcej.

Cena 480,00 pln/osoba